Een intern schade-expert is een medewerker die in dienst is bij een verzekeringsmaatschappij en gespecialiseerd is in het afhandelen van schadeclaims. Het is de taak van de interne schade-expert om schadeclaims van verzekerden te onderzoeken en te beoordelen, en om te bepalen of de schadeclaim terecht is en welke vergoeding er moet worden betaald.

Interne schade-experts hebben meestal uitgebreide kennis van verzekeringspolissen en -procedures, evenals ervaring in het omgaan met verschillende soorten schadeclaims. Ze werken nauw samen met andere afdelingen binnen de verzekeringsmaatschappij, zoals de juridische en financiële afdelingen, om ervoor te zorgen dat claims snel en nauwkeurig worden afgehandeld.

De taken van een interne schade-expert omvatten onder meer het onderzoeken van de omstandigheden rondom de schade, het bepalen van de omvang van de schade, het vaststellen van de aansprakelijkheid en het bepalen van de juiste vergoeding. Ze werken ook samen met externe experts, zoals advocaten en schade-experts, om ervoor te zorgen dat de schadeclaim op de juiste manier wordt afgehandeld.

Over het algemeen hebben interne schade-experts een diploma in een relevant vakgebied, zoals rechten, bedrijfskunde of verzekeringen, en hebben ze meestal ook aanvullende training en certificeringen in schade-expertise. Ze moeten analytisch sterk zijn, uitstekende communicatieve vaardigheden hebben en in staat zijn om snel en effectief te handelen in een dynamische omgeving.

Kortom, een interne schade-expert is een medewerker van een verzekeringsmaatschappij die is gespecialiseerd in het afhandelen van schadeclaims en die nauw samenwerkt met andere afdelingen binnen de verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat claims snel en nauwkeurig worden afgehandeld. Ze hebben meestal een diploma en aanvullende training en certificeringen in schade-expertise.